FH Hovedstaden

I solidaritet med Iran

Demonstrationerne og oprøret i Iran koster menneskeliv. Demonstranterne sætter deres liv og frihed på spil for en demokratisk fremtid. Repræsentantskabet i FH Hovedstaden støtter kampen for ”kvinde, liv, frihed” og demokrati i Iran.

Folk på gaden med iranske flag - det er en demonstration mod styret i Iran

I løbet af de sidste 3 måneder har vi set en opsigtsvækkende revolution i Iran under opråbet ”kvinde, liv, frihed”. Det bringer håb om demokrati og kvinderettigheder ikke blot i Iran, men i hele Mellemøsten og resten af verden.

Med sit fokus på kvinder drejer denne revolution sig om 50% af befolkningen uanset deres religiøse, etniske eller sociale tilhørsforhold. Det er en bevægelse, som kæmper for lighed og demokrati, for et bedre og anstændigt liv for hele befolkningen.

Der foregår massiv undertrykkelse og udøves vold af regimets brutale politi og militære i Iran netop nu. Det er rettet mod folkets civile ulydighed. Et blodbad af terror, fængsling, henrettelser af unge kvinder, mænd og sågar mindreårige finder sted. Der meldes om drab på mindst 50 børn.

Ifølge uofficielle beretninger har regimet over den seneste tid også anvendt kemiske våben og nervegas mod folkets opstand i den kurdiske by Jawanrud. Ligeledes forlyder det, at op mod 20.000 mennesker er blevet arresteret og af disse risikerer mange henrettelse.

Kurdere, Beluchere, Tyrkere og Arabere har således over de seneste måneder betalt prisen for denne revolution med deres blod.

Det er almindelige mennesker, butiksejere, studerende, arbejdere, skolelærere og alle etniske minoriteter, som er nu på gaderne og strejker. De har brug for vores solidaritet og støtte herfra og resten verden.   

Repræsentantskabet i FH Hovedstaden støtter kampen for ”kvinde, liv, frihed” og demokrati i Iran.