Beskæftigelse

Ukrainere på det danske arbejdsmarked

En guide skal sikre ukrainerne på det danske arbejdsmarked

Fagbevægelsens Hovedorganisation byder Ukrainerne varmt velkommen på det danske arbejdsmarked.

Lizette Risgraad, formand FH skriver:

In the Danish Trade Union, we stand with the people of Ukraine and support the EU’s sanctions against Russia. We would also like to extend our warmest welcome to all Ukrainians in Denmark – both the ones who have fled to Denmark, but also all Ukrainians who already lived in Denmark when the war broke out

Krigen i Ukraine er stadig en realitet, det betyder, at Ukrainerne skaber en hverdag i Danmark. I den forbindelse er nogen af dem allerede en del af det danske arbejdsmarked og andre på vej ind på det. Derfor har FH udarbejdet en guide på engelsk og ukrainsk om deres rettigheder og den danske model. I denne kan de læse om overenskomst, sygdom, ferie, A-kasser og meget mere. Vi i FH Hovedstaden håber, at dette klæder dem på til at træde ud på det danske arbejdsmarked med fair løn og forhold.

Nedenfor er guiden på engelsk og ukrainsk.