1. maj

Fejringen af 1. maj flytter online

Den fysiske fejring af 1. maj må desværre udsættes endnu et år. I stedet flytter vi fejringen online til Facebook.

Aflysning af Fagbevægelsens fysiske 1. maj i fælledparken

De mange festlige og stolte traditioner vedrørende den fysiske fejring af arbejdernes internationale kampdag i fælledparken, må desværre udsættes endnu et år, da arrangementet igen i år aflyses. Trods den begyndende genåbning af samfundet med et mere positivt smittetryk og en igangværende vaccinationsindsats vil det stadig ikke være forsvarligt at iscenesætte en fysisk fejring af 1. maj.

Det er selvsagt en historisk trist milepæl, at vi igen i år ikke kan markere 1. maj, som vi plejer. I de 131 år hvor der har været holdt 1. maj i fælledparken, har man, foruden sidste år, kun én gang tidligere måtte aflyse begivenheden. Det var i 1940 under 2. verdenskrig og siger jo noget om, hvilken periode vi lige nu gennemgår” udtaler formand for FH Hovedstaden Per G. Olsen.

Fejring flytter online

Fejringen af 1.maj skal dog på ingen måde udskydes til næste år. I stedet rykker FH Hovedstaden sammen med resten af fagbevægelsen markeringen online med en række virtuelle indslag på dagen.

Selvom fejringen af 1. maj i år ikke bliver som den plejer, så er den på ingen måde mindre vigtig. 1. maj er stadig en kampdag, og der er masser af kampe i samfundet vi skal tage. I år vil vi gerne sætte ekstra fokus på dem, der handler om den stigende ulighed, ligestilling mellem kønnene, sundhed og trivsel på arbejdspladsen, grøn omstilling samt mere bæredygtige job og vækst. I år skal vi igen holde den virtuelle fane ekstra højt, og så må vi ellers se frem til, at vi forhåbentligt næste år igen kan stå sammen 1. maj i fælledparken” Siger Per G. Olsen.

Du kan følge med fra kl. 10 på Facebook, når vi viser taler og indslag på FH Hovedstadens side eller 1. maj i fælledparkens side. Du kan blandt andet hører taler fra:

  • Lizette Risgaard, formand for FH
  • Per. G Olsen, formand for FH Hovedstaden
  • Mette Frederiksen, statsminister
  • Pia Olsen Dyhr, formand for SF
  • Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten
  • Fagbevægelsens Ungdom.

Der vil derudover være sang samt hilsner fra lokale AMR’er og TR’er fra region hovedstaden.